Welkom op het Extranet

van Ethias.

Extranet is een gratis, sterk beveiligde service waarmee u uw verzekeringen online kan beheren.

U kunt informatie over uw contracten, schadegevallen bekijken en bewerken en zelfs uw evenementen online verzekeren.

Op extranet kan men ook informatie en documentatie verkrijgen over, bijvoorbeeld, juridische gegevens of advies krijgen over preventie en veiligheid op het werk.

Voor meer informatie of om zich in te schrijven, contacteer ons via de onderstaande knop !

Assurpharma: 97% van de apotheken gebruiken dit tool

Ethias.be

Om een terugbetaling voor geneesmiddelen te krijgen via Ethias, moeten niet meer steeds papieren attesten opgestuurd worden.

Tot nog toe moest het slachtoffer een apotheekbewijs (BVAC-attest) vragen voor de aangeschafte producten. Vervolgens was verzending per post naar Ethias vereist, zodat terugbetaling op basis van de arbeidsongevallenwet kon gebeuren.

Voor arbeidsongevallen die ons nu aangegeven worden, is digitale verwerking mogelijk via de apotheker!

Hoe verloopt AssurPharma?

1. Dat gebeurt met een barcode die het slachtoffer krijgt bij de ontvangstmelding van ongeval en die enkel voor dat ongeval kan gebruikt worden. Opgelet: werkgevers die ervoor kozen dat Ethias hun medewerkers niet rechtstreeks een ontvangstmelding stuurt, krijgen zelf de aan het ongeval eigen barcode. Zij kunnen die dan aan hun medewerker bezorgen.
2. Bij bezoek aan de apotheek, betaalt slachtoffer en laat de barcode inscannen door de apotheker. Een betaalbewijs wordt nog steeds verstrekt, maar hoeft niet meer per post opgestuurd te worden.
3. Ethias krijgt immers elektronisch de gegevens zodat snel de terugbetaling kan uitgevoerd worden.

Wat is een BVAC-attest?

Hospitalisatieverzekeringen dekken vaak de farmaceutische kosten vóór en na een ziekenhuisopname. Ook de verzekeringen ambulante zorgen dekken farmaceutische kosten. Om die terugbetalingen te kunnen doen, moet de verzekeraar over de nodige informatie beschikken. Hiervoor ontvangt de patiënt van de apotheker een zogenaamd BVAC-attest dat hij aan zijn verzekeraar moet overmaken. BVAC staat voor “bijkomende verzekering/assurance complémentaire”.

Enkele cijfers:

- Er zijn in België 4 844 apotheken: 4 708 apotheken zijn aangesloten op de dienst AssurPharma (97 %)
- De laatste maand werd er door het systeem AssurPharma in totaal 30 755 BVAC’s verwerkt (d.i. in totaliteit voor alle aangesloten verzekeraars)
- In 2017 heeft Ethias Gezondheidszorg 171 847 BVAC-attesten via AssurPharma ontvangen
- Wij voorzien tegen het eind van de maand juni een nieuwe procedure voor de toekenning en verzending van de barcode AssurPharma, die het gebruik moet vergemakkelijken en uitbreiden.