Welkom op het Extranet

van Ethias.

Extranet is een gratis, sterk beveiligde service waarmee u uw verzekeringen online kan beheren.

U kunt informatie over uw contracten, schadegevallen bekijken en bewerken en zelfs uw evenementen online verzekeren.

Op extranet kan men ook informatie en documentatie verkrijgen over, bijvoorbeeld, juridische gegevens of advies krijgen over preventie en veiligheid op het werk.

Voor meer informatie of om zich in te schrijven, contacteer ons via de onderstaande knop !

Vanaf 6 maart 2017 ook Assurpharma in Arbeidsongevallen

Tot nog toe moest het slachtoffer een apotheekbewijs (BVAC-attest)  vragen voor de aangeschafte producten. Vervolgens was  verzending per post naar Ethias vereist, zodat terugbetaling op basis van de arbeidsongevallenwet kon gebeuren.

Voor arbeidsongevallen die ons nu aangegeven worden, is digitale verwerking mogelijk via de apotheker ! Dat gebeurt met een barcode die het slachtoffer krijgt bij de ontvangstmelding van ongeval en die enkel voor dat ongeval kan gebruikt worden.  Opgelet : werkgevers die ervoor kozen dat Ethias hun medewerkers niet rechtstreeks een ontvangstmelding stuurt, krijgen zelf de aan het ongeval eigen barcode.  Zij kunnen die dan  aan hun medewerker bezorgen.   

Bij bezoek aan de apotheek, betaalt slachtoffer en laat de barcode inscannen door de apotheker.   Een betaalbewijs wordt nog steeds verstrekt, maar hoeft niet meer per post opgestuurd te worden.   Ethias krijgt immers elektronisch de gegevens zodat snel de terugbetaling kan uitgevoerd worden. 

Dit wordt mogelijk gemaakt door AssurPharma, een samenwerkingsproject van verzekeraars en apothekers : www.assurpharma.be.